Jäsenyyden uusiminen vuonna 2016


Kaksoisjäsenyys ICF Globalissa ja ICF Finlandissa aiheuttaa aina ajoittain jonkin verran hämmennystä ja kysymyksiä. Alta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin:

ONKO MINUN TODELLA MAKSETTAVA KAKSI JÄSENMAKSUA?

ICF Global on jäsenten kattojärjestö ja ICF Finland sen paikallisjaosto. Voit olla ICF Globalin jäsen ja hyödyntää heidän tarjoamiaan jäsenpalveluita kuulumatta ICF Finlandiin, mutta voidaksesi nauttia Suomen ICF:n tarjoamista jäsenpalveluista ja näkyvyydestä suomalaisten ammatticoachien rekisterissä sinun on oltava sekä ICF Globalin että ICF Finlandin jäsen.

MIKSI OLEN SAANUT KAKSI LASKUA – EIKÖ YKSI RIITTÄISI?

Mikäli ICF Global keräisi molempien yhdistysten jäsenmaksut yhdellä laskulla, olisi se kieltämättä hieman kätevämpää, mutta merkitsisi toisaalta sitä, että lähes 15% ICF Finlandin jäsenmaksuista hupenisi rahansiirtoihin ja muuhun byrokratiaan. Haluamme käyttää suomalaisten jäsentemme maksamat maksut kokonaan jäsenpalveluihin, ja voimme tehdä sen vain laskuttamalla ICF Finlandin jäsenmaksut itse.

Koska ICF Globalin yhtenä tärkeänä tehtävänä on huolehtia siitä, että sen jäsenet täyttävät heille asetetut kriteerit, he eivät voi kerätä jäsenmaksuja paikallisjaostojen kautta. Tällainen käytäntö merkitsisi sitä, että ICF Finlandin pitäisi valvoa jäsenkriteerien täyttymistä (minkä ICF Global jo tekee) ja toimittaa nämä tiedot jäsenkohtaisesti yksilöityinä ja todisteellisesti ICF Globalille. Tämä aiheuttaisi molemmille yhdistyksille kohtuuttomasti ylimääräistä työtä ja sen seurauksena painetta jäsenmaksujen korottamiseen.

MITÄ HYÖTYÄ MINULLE ON ICF GLOBALIN JÄSENYYDESTÄ?

ICF Globalin jäsenenä

 • saat käyttöösi ja hyödynnettäväksesi valtavan määrän tutkimustietoa coachingista, sen käyttökohteista ja vaikuttavuudesta maailmanlaajuisesti ja paikallisesti. Kurkista tarjontaan täällä.
 • saat halutessasi tietosi näkyviin ja potentiaalisten kansainvälisten asiakkaiden löydettäväksi ICF Member Directoryssa
 • voimassa olevan sertifikaatin haltijana voit tarjota mentorcoachingia muille coacheille ICF Mentor Coach –rekisterin kautta 50 USD:n vuosimaksulla.
 • voit osallistua ICF:n coach-renkaaseen, jossa saat itse coachausta toiselta ICF-coachilta ja vastavuoroisesti annat coachausta jollekin toiselle. Nämä prosessit kartuttavat maksettuja coach-tuntejasi.
 • voit hakea kansainvälisiä työpaikkoja tai ilmoittaa avoimesta paikasta  ICF Globalin Career Centerissä
 • saat mahdollisuuden osallistua ICF Globalin järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin edulliseen jäsenhintaan ja ansaita CCE-pisteitä
 • pääset käsiksi ICF:n tapahtuma-arkistossa olevaan tietoaarteistoon, jossa voit kehittää liiketoiminta- ja coaching-osaamistasi kuuntelemalla nauhoitettuja virtuaalikoulutuksia (joista jokainen vastaa yksittäinkin arvoltaan vuoden jäsenmaksua!). Käy tutustumassa arkistoon täällä.
 • voit osoittaa korkean ammattitaitosi coachina omille potentiaalisille asiakkaillesi käyttämällä www-sivuillasi ja käyntikorteissasi ICF:n jäsenlogoa, sekä sertifiointilogoa sellaisen omatessasi.

ICF julkaisee myös Coaching World -verkkolehteä neljännesvuosittain. Voit lukea lehteä täältä.

ENTÄ MITÄ SAAN ICF FINLANDIN JÄSENMAKSULLA?

ICF Finlandin jäsenenä

 • saat nimesi, sertifiointitasosi ja www-osoitteesi näkyville ja potentiaalisten asiakkaiden löydettäväksi yhdistyksen sivuilla julkaistavaan coach-luetteloon
 • pääset mukaan coach-ammattilaisten yhteisöön ja voit osallistua kuukausittain järjestettäviin maksuttomiin jäseniltoihin, jotka lisäävät tietoa ja taitoa ja kerryttävät myös CCE-pisteitäsi – ja tarjoavat kaiken lisäksi tilaisuuden verkottumiseen ja verrattoman mukavaan yhdessäoloon muiden coach-ammattilaisten kanssa.
 • saat osallistua muihin ICF Finlandin järjestämiin tapahtumiin, joiden esiintyjät edustavat kansainvälistä huippua.
 • voit ansaita lisää näkyvyyttä ja tunnettuutta osallistumalla ICF Finlandin sivuilla julkaistavan blogin kirjoittamiseen
 • pääset osallistumaan ja osalliseksi ICF Finlandin tekemästä työstä ammattimaisen coachingin näkyvyyden, tunnettuuden ja arvostuksen edistämiseksi Suomessa.

MITEN UUSIN JÄSENYYTENI?

ICF Finlandin jäsenyyden voit uudistaa maksamalla sähköpostitse saamasi laskun 31.3.2016 mennessä. ICF Globalin jäsenmaksun voit maksaa verkossa seuraavasti:

 • Klikkaa ICF Globalilta saamassasi sähköpostiviestissä olevaa Renew Now! -painiketta tai kirjaudu ICF Globalin laskutussivulle tästä. Kirjautumiseen tarvitset ICF Globalin jäsentunnukset.
 • Seuraa näytöllä olevia ohjeita. Prosessi on monivaiheinen, sillä ICF Global haluaa saada ajan tasalla olevat koulutus- ja kokemustietosi rekistereihinsä sekä varmistaa, että olet edelleen sitoutunut noudattamaan työssäsi yhdistyksen eettisiä sääntöjä.
 • Näiden tietojen antamisen jälkeen saat eteesi laskun, jossa näkyy maksettava summa (245 USD). Continue-painiketta klikkaamalla pääset muuntamaan laskun euromääräiseksi sekä antamaan maksukorttisi tiedot. Tiedot annettuasi klikkaa Pay Now –painiketta VAIN KERRAN.

Maksun vahvistus avautuu näytölle. Muista tulostaa kuitti kirjanpitoosi!