Päiväys ja aika
Date(s) - 14/12/2020
09:15 - 12:45

Kategoriat


Tulevaisuuden menestys rakennetaan tänään!

Online-seminaari maanantaina 14.12.2020, kello 9.15-12.30

Siemenet sinun organisaatiosi tulevaan menestykseen on kylvetty, ja juuri nyt on niiden kastelun ja vaalimisen aika. Se, mitä teemme tänään, luo polun tulevaisuuteen. Tien sille, missä olemme vuoden, viiden vuoden tai 25 vuoden kuluttua. Nyt on aika toimia viisaasti, kukin omassa roolissaan: johtajana, esimiehenä, ammattilaisena, asiantuntijana, valmentajana tai coachina.

International Coaching Federationin 25-vuotisjuhlaseminaarissa pysähdymme neljän tärkeän teeman äärelle: valmentavaan johtajuuteen ja sitä kautta oman työn johtamiseen, myötätuntotaitoihin, tunteisiin työelämässä ja tulevaisuustietoisuuteen. ICF on maailmanlaajuisesti toimiva järjestö, joka on edistänyt ammattimaista coachingia edelläkävijänä jo 25 vuoden ajan.

Coaching on mahtava työkalu tulevan rakentamiseen sekä kasvun ja kehittymisen tukemiseen. Seminaarissa jaetaan Pro Coaching -tunnustus. Pro Coaching on ICF Finlandin ja EMCC Finlandin uusi, yhteisesti vuosittain myöntämä tunnustus, jonka tarkoituksena on edistää ammattimaista coachingia ja sen näkyvyyttä Suomessa. Tunnustus myönnetään ensimmäisen kerran joulukuussa 2020, ja sen voi saada joko yksilö tai organisaatio, joka on omalla toiminnallaan merkittävästi edistänyt ammattimaista coachingia vaikuttavasti ja näkyvällä tavalla. Pro Coaching 2020 -tunnustuksen valitsijat ovat tänä vuonna Olli-Pekka Heinonen, Opetushallituksen pääjohtaja, sekä Teresa Kemppi-Vasama, Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Seminaarin ohjelma

9:15 Tervetuloa
25 vuotta ammattimaisen coachingin äärellä
Heli Backman, Energy Coach & Co-Founder, ICF Finlandin puheenjohtaja

9.30 Valmentavalla johtajuudella kohti oman työn johtamista
Dan Soback, johdon valmentaja

9.55 Myötätuntotaidot haltuun organisaatiossa
Jenni Spännäri, Head of Research, CoHumans

Tauko

10.25 Tunteet hyvinvoinnin ja suorituksen ytimessä
Jarkko Rantanen, Partner, Human Advisor, Emergy Oy

Opit ja oivallukset. Keskustelu pienryhmissä.
Anniina Hukari, Development Expert, Trainer & Coach, ICF Finlandin hallituksen jäsen

11.00 Kohti tulevaisuutta
Ainokaisa Saarinen, kehitysjohtaja, ICF Finlandin hallituksen jäsen
Keskustelussa Jarkko Rantanen, Jenni Spännäri ja Dan Soback

Tauko

12.00 Pro Coaching -palkintoseremonia

12.30 Loppusanat. Kiitos osallistumisesta.

Seminaari on tarkoitettu liiketoiminnan, henkilöstön ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. ICF:n 25-vuotisjuhlan kunniaksi lahjamme sinulle on, että osallistuminen on kaikille osallistujille maksutonta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Ilmoittautuminen:

ICF Finlandin jäsenet ilmoittautuvat jäsenpalvelussa (linkki jäsenpalveluun).

Muut osallistujat ilmoittautuvat lomakkeen kautta (linkki lomakkeeseen).

 

Vierainamme:

Valmentavalla johtajuudella kohti oman työn johtamista
Dan Soback

“Keskeinen kysymys jokaiselle uuden ajan johtajalle on: kuinka kehitän henkilöstöni kykyä oman työn viisaaseen johtamiseen osana kokonaisuutta? Tämä on kaiken valmentavan johtajuuden keskiössä. Se on johtajuutta, joka pyrkii herättämään johtajuuden kaikissa!

Dan on yksi Suomen kokeneimmista valmentamisen ja valmentavan johtajuuden opettajista. Tässä esityksessä hän tarjoaa keskeisiä näkökulmiaan alkuvuodesta ilmestyvästä kirjastaan “Valmentava johtajuus – opas voiman, viisauden ja myötätunnon herättämiseen”.

Mitä on valmentava johtajuus? Miksi sen omaksuminen on välttämätöntä nykypäivän toimintaympäristössä? Mitkä ovat kaiken valmentamisen perustana toimivat kuusi periaatetta? Kuinka valmentaa johdettavia tasapainoisesti Eteenpäin kohti tavoitteita, Ylöspäin kohti laajempaa näkökulmaa ja Sisäänpäin kohti syvempää itsetuntemusta? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen.”
Lisätietoa Danista: https://www.linkedin.com/in/dansoback/

 

 

Myötätuntotaidot haltuun organisaatiossa
Jenni Spännäri

Myötätunto on paitsi ihmisen keskeinen tarve, myös kyvykkyys. Sillä on tutkittuja positiivisia vaikutuksia sekä yksilöille että organisaatioille, elinajanodotteesta tehokkaampaan johtajuuteen. Mutta miten myötätunto voidaan ottaa käyttöön valmentajan työssä ja organisaatioissa?
Eräs avain on viisas tasapaino itsemyötätunnon ja muita kohtaan osoitettavan myötätunnon välillä. Itsemyötätunto saattaa unohtua, etenkin vaativaa työtä tekeviltä yrittäjiltä ja etenkin poikkeustilan aiheuttaman eristyneisyyden keskellä. Myötätuntotaitojen haltuun ottaminen kannattaa – ja on mahdollista meille kaikille!

Jenni Spännäri on tutkija, kouluttaja ja tietokirjailija. Hän on paneutunut myötätunnon, myötäinnon ja innovatiivisuuden kysymyksiin sekä viisauteen työelämässä ja organisaatioissa. Hän on myös yksi Viisaus – käyttäjän opas (2019) ja Myötätunnon mullistava voima (2016) -kirjojen kirjoittajista
Lisätietoa Jennistä: https://www.jennispannari.fi

 

Tunteet hyvinvoinnin ja suorituskyvyn ytimessä
Jarkko Rantanen

Vaikka tunteet eivät monen mielestä kuulu työpaikalle, ne vaikuttavat joka päivä työssä valintoihin, motivaatioon, yhteistyöhön ja suorituksiin. Tunteet ovatkin ratkaiseva tekijä ihmisen suorituskyvyn ja hyvinvoinnin taustalla.

Jarkko on työelämän tunnetaitoihin ja organisaatioiden tunneilmaston kehittämiseen erikoistunut psykologi, tietokirjailija ja suosittu valmentaja. Hän on työskennellyt pitkäjänteisesti työelämän tunnetaitojen kehittämisen parissa ja kirjoittanut työelämän tunteista useita kirjoja. Hänen uusin kirjansa Johda tunneilmastoa, Vapauta työyhteisösi todellinen potentiaali ilmestyi 2020 (Alma Talent) ja hän kirjoitti sen yhdessä Ira Leppäsen ja Heikki Kankaanpään kanssa.
Lisätietoa Jarkosta: https://www.emergywork.com