Lisätukea saatavilla

ICF Global hoitaa siis koko sertifiointiprosessin. Näin ollen kaikkein varmimmin päätöksiä ja tukea omaa sertifiointiasi varten saat suoraan ICF Globalin verkkosivuilta ja heidän tukisähköpostistaan. Me ICF Finlandissa yritämme parhaamme mukaan tukea suomalaisia coacheja sertifiointien suhteen, joten jos sinulla on yleisempiä kysymyksiä ennen kuin lähdet liikkeelle sertifiointisi kanssa tai jos tarvitset tukea englanninkielisten sääntöjen tulkitsemisessa, niin voit etsiä apua näiltä ICF Finlandin sivuilta tai ICF Finlandin hallituksen sähköpostin kautta. Lisäksi olemme listanneet alle vastauksia kaikkein yleisimmin meille esitettyihin kysymyksiin.

Sertifioinnin tuki

Konkreettisia työkaluja

Usein kysyttyjä kysymyksiä

ICF Globalin sivuilta löydät vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin englanniksi.

Tässä vastauksia ICF Finlandin useimmiten saamiin kysymyksiin:

Kuinka kauan sertifioitumisprosessi kestää?
Sertifointiprosessin pituus ICF Globalin päässä riippuu polustasi (eli kuinka paljon selvitettävää hakemuksessasi on) sekä ICF Globalin työtilanteesta. Tyypillisesti prosessi kestää kuukaudesta reiluun kolmeen kuukauteen siitä, kun olet laittanut hakemuksesi sisään.

Mistä riippuu, minkä sertifioitumispolun valitsen?
Sertifioitumispolku riippuu suorittamastasi coaching-koulutuksesta ja siitä, onko koulutus ICF:n akkreditoima. Kannattaa siis ihan ensimmäiseksi katsoa koulutuksesta saamaasi todistusta ja tarkistaa, mitä siinä sanotaan ICF:n osalta. Jos koulutus on ACTP-, ACSTH-, Level 1 -, Level 2 – tai Level 3 -akkreditoitu, haet suoraan näiden polkujen mukaan. Jos taas jokin sertifiointiin käyttämäsi koulutus ei ole akkreditoitua, haet portfoliopolun kautta. Tällöin joudut dokumentoimaan koulutuksesi tarkemmin, jotta ICF Global voi varmistua, että koulutuksesi aidosti pohjautuu ICF:n ydintaitoihin ja eettisiin sääntöihin.

Kuka voi toimia mentor-coachina?
ICF:n sääntöjen mukaan mentor-coachina voi toimia sertifioitu coach, jolla on voimassa oleva sertifiointi vähintään tavoittelemallasi sertifiointitasolla. ACC-sertifioinnin osalta mentor-coachin on pitänyt ainakin kerran uusia ACC-tason sertifiointi – eli ensimmäisen ACC-sertifiointinsa suorittanut coach ei voi toimia mentor-coachina ennen kuin on uusinut sertifiointinsa kertaalleen.

Kuinka löydän mentor-coachin? Paljonko mentor-coaching maksaa?
Mentor-coacheja voit etsiä joko ICF Finlandin coach-haun tai ICF Globalin mentor coach -haun kautta. ICF ei ota kantaa mentor-coachingin hinnoitteluun.

Kuinka saan todistuksen CCE-pisteistä?
ICF Finlandin järjestämistä CCE-pisteitä kartuttavista tilaisuuksista todistukset kerääntyvät ICF Finlandin jäsenjärjestelmään oman profiilisi alle. Muiden tahojen järjestämistä tilaisuuksista kannattaa kysyä todistuksia mahdollisimman pian tilaisuuden järjestäjältä. ICF Finland pystyy antamaan todistuksia vain omista tilaisuuksistaan.

Voinko tehdä coaching-session tallennuksen näyttöä varten suomeksi?
Coaching-session tallennuksen voi tällä hetkellä tehdä suomeksi. Tällöin tallennuksen perusteella pitää tehdä sanasta sanaan litterointi suomeksi sekä kirjallinen käännös englanniksi. Coaching-session tallennusta sekä litterointia koskevat tarkemmat säännöt löytyvät ICF Globalin sivuilta. Niihin kannattaa tutustua tarkkaan ennen tallennuksen aloittamista.

Voinko uusia sertifiointini, vaikka entinen sertifiointini on ehtinyt vanhentua?
Jos sertifiointisi ehtii vanheta ennen uusimista, sertifiointi on periaatteessa haettava alusta alkaen uudestaan. ICF Global voi kuitenkin antaa muutaman kuukauden ajan mahdollisuuden sertifioinnin uusimiseen, vaikka entinen sertifiointi olisi päässyt vanhenemaan. Viimeisimmät tiedot juuri tämän hetken sertifiointien vanhenemiseen liittyvistä käytännöistä löytyvät ICF Globalin Renew Credentials -sivulta. Kannattaa myös olla henkilökohtaisesti yhteydessä ICF Globalin tukisähköpostiin.