Coachingin eettisyys

ICF on johtavassa asemassa niin kehittäessään coachingin sisältöä ja filosofiaa kuin toiminnan eettisyyttäkin. ICF on laatinut coachingin eettiset säännöt, joita kaikki ICF:n jäsenet ja sertifioidut coachit noudattavat. Voimassa oleva eettinen säännöstö löytyy alla olevasta linkistä. Voit myös ladata sen PDF-muodossa tästä linkistä.

ICF Global on myös kehittänyt eettisen toiminnan arviointiprosessin, johon sisältyy itsenäinen eettinen toimikunta. Toimikunta mm. käsittelee ICF:n jäseniin tai sertifioituihin coacheihin kohdistuvia valituksia. Kansainvälisestä eettisestä toimikunnasta ja arviointiprosessista löydät lisätietoja: www.coachfederation.org

Suomessa toimii Suomen coaching-yhdistyksen, EMCC:n ja ICF Finlandin yhteinen coachingin ja mentoroinnin eettinen toimikunta, joka jakaa tietoa toiminnan eettisyydestä sekä antaa sovittelu- ja ratkaisuehdotuksia coaching- tai mentorointityöhön liittyvissä eettisissä ongelmatilanteissa. Tietoa toimikunnasta sekä toimintaohjeet ongelmatilanteessa löydät alla olevasta linkistä.

Etusivu